Δραστηριότητες της ομάδας μας

Εκτός από τις τακτικές συναντήσεις η ομάδα συναντιέται και άλλες μέρες για διαδρομές μέσα στην Αθήνα η γενικότερα στην Ελλάδα. Οι διαδρομές είναι διαλεγμένες ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και το επίπεδο τους.

Αρκετές φορές ακολουθούμε τα ποδήλατα σε εύκολες διαδρομές όπως ο ποδηλατικός γύρος Αθηνών που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Το freeday είναι ειδική περίπτωση γιατί η διαδρομή του είναι πολύ μεγάλη και μόνο πολύ πεπειραμένα μέλη της ομάδας μας μπορούν να το ακολουθήσουν.

Αν και το ποδήλατο γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, και υπάρχουν πάρα πολλές ποδηλατικές βόλτες, στην πραγματικότητα οι κοινές διαδρομές ποδηλάτων και πατινιών δεν είναι τόσο εύκολες όσο φαίνεται αρχικά. Οι βασικοί λόγοι είναι :

  • Το ποδήλατο βασίζεται πάνω στα γρανάζια και τις ταχύτητες οπότε ένας πατινιέρης που έχει μόνο την δύναμη του σώματος του δυσκολεύεται να ακολουθήσει σε μεγάλης διάρκειας διαδρομές.
  • Τα ποδήλατα αρκετές φορές πηγαίνουν σε εδάφη με χώμα/λάσπη/πέτρες οπου τα πατίνια δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
  • Για τους ελιγμούς τα πατίνια χρειάζονται πολύ περισσότερο χώρο από τα ποδήλατα που φρενάρουν απλά με το πάτημα μιας σκανδάλης. Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος από ποδηλατές που δεν καταλαβαίνουν πόσο εύκολα χάνει την ισσοροπία του κάποιος με πατίνια.